ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Вівторок, 16.04.2024, 19:51
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Червень » 22 » Не обіцяти, а приймати конкретні рішення
Не обіцяти, а приймати конкретні рішення
11:13

     Під час перебування Голови Верховної Ради Володимира Литвина в Донецьку та спілкування його з мешканцями краю йшлося про найактуальніше.
     На прес-конференції журналісти, безперечно, не оминули увагою тривалі резонансні «маневри» в Кабінеті Міністрів. Зокрема, цікавило, хто стане наступним екс-міністром і хто може претендувати на звільнені вакансії? «Що стосується вакансій, то їх, якщо не помиляюся, чотири: міністри фінансів, закордонних справ, оборони та транспорту і зв’язку. І я думаю, що наступного тижня ще кілька вакансій з’явиться, — висловив своє припущення Володимир Литвин. — А ви знаєте, для того, щоб Кабмін міг приймати рішення, потрібно щонайменше 17 членів уряду. Отож я не виключаю, що почнеться практика «вибивання» міністрів».
     А ще згадані події вКабміні глава парламенту вважає непоганим шансом здійснити там кадрову чистку. Бо, на його глибоке переконання, уряд потрібно формувати з людей, «які будуть залежати не від настрою партій, а тих, які в цей складний період можуть взяти відповідальність на себе». Володимир Литвин заперечив імовірність перемовин стосовно того, що представники очолюваного ним блоку політичних сил можуть претендувати на вільні вакансії в уряді. Такі переговори, за його словами, ніколи не велись і не ведуться нині. «Ми принципово не беремо участі в уряді, — каже Голова Верховної Ради. — Бо дорожу тим авторитетом, який у мене є. Не беруся й оцінювати рівень рейтингу... Важливо, що мене розуміють, підтримують думаючі люди. І таких людей з кожним днем буде більше».
     Не секрет, в Донеччині, що межує з Російською Федерацією, є чимало симпатиків, які панацеєю від всіх вітчизняних бід вважають необхідність приєднання до сусідньої держави. Володимир Литвин категорично спростував такий розвиток подій. «Дуже добре знаю провідних російських політиків і в мене з ними гарні людські стосунки, — каже він. — Так от: ми для них вже стали нецікавими. Ми залишилися на одному етапі, а вони пішли далі. Вони вже мислять глобальними категоріями. Якщо говорити про Росію, то, дай Боже, їм освоїти те, що у них є. Також слід не забувати — вони хочуть бачити нормального й прогнозованого сусіда. Вони хочуть співробітничати».
     Чи не найбільше в день поїздки на Донеччину Володимира Литвина тут чекали гірники Шахтарська, які вже майже зневірилися у своїх намаганнях таки добитися відновлення закупівлі видобутого палива від ДП «Вугілля України». Втративши можливість реалізувати власну продукцію, шахтарі орендних шахт фактично залишилися без засобів до існування. На вугільних підприємствах з’явилася заборгованість у зарплаті, тут не стало коштів для сплати навіть за електроенергію та комунальні послуги, припинилися відрахування до міського бюджету Шахтарська.
     Під час зустрічі з гірниками шахтоуправління імені В. Чапаєва глава парламенту висловив власне бачення розв’язання проблеми. На його переконання, назріла необхідність нарешті переглянути енергетичний баланс держави на користь вугілля. Тобто потрібно зробити все, щоб збільшити використання вугілля та обмежити використання закупленого за кордоном газу. Крім того, також слід обмежити обсяги закупівлі вугілля за кордоном і натомість вкладати кошти в розвиток вітчизняного вуглевидобутку.
     До речі, до гірників Володимир Литвин приїхав не з порожніми руками. Він розповів про підготовлений і внесений ним на розгляд парламенту проект постанови «Про невідкладні заходи щодо підтримки вуглевидобувних підприємств, стабілізації соціально-економічної ситуації у вугільній галузі та забезпечення енергетичної безпеки України». Одним із пунктів цього документа є й такий, що найбільше хвилює нині гірників орендних шахт Шахтарська — «Кабінету Міністрів України: до 15 липня 2009 року з урахуванням планів виробництв вуглевидобувних підприємств усіх форм власності затвердити графік закупівлі вугілля за державні кошти до державного резерву енергетичного вугілля у 2009 році».
     Постанова Верховної Ради має посприяти забезпеченню щомісячної закупівлі вугілля в підприємств та своєчасності розрахунків за паливо, що має нарешті зняти соціальне напруження в Шахтарському районі та у всьому вугільному регіоні. Як каже Володимир Литвин, в разі, якщо парламент підтримає цей важливий документ, це буде «виконання річної норми». «Краще одне позитивне рішення, ніж багато обіцянок», — вважає він.


Газета «Голос України», №113 (4613) 20 червня 2009 р.

http://www.golos.com.ua/Article.aspx?id=137045

Переглядів: 545 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024