ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 20.04.2024, 12:59
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Травень » 20 » В.Литвин: «Уряд повинен прозвітувати про виконання бюджету в 2008 році, а також про стан справ з виконанням бюджету у цьому році»
В.Литвин: «Уряд повинен прозвітувати про виконання бюджету в 2008 році, а також про стан справ з виконанням бюджету у цьому році»
09:29

     «Депутати підпорядковані лідерам фракцій, політичним вождям, а політичні вожді постійно залякують їх, що будуть дочасні вибори. А відтак, ті, хто не є слухняним, хто безвідмовно не хоче виконувати вказівки керівників фракцій, ті будуть вилучені зі списків», - сказав Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин під час прямого ефіру на 5 каналі. Він вважає, що Верховній Раді притаманне відчуття тимчасовості, оскільки постійно ведуться розмови про дочасні вибори. За словами В.Литвина, треба припинити розмови про дочасні вибори і дати всім нормально працювати. 
     «Треба врешті-решт зрозуміти своє призначення, і свою відповідальність якщо вже не перед суспільством, то хоча б перед своїм власним сумлінням і поступати так, як належить поступати державним мужам. Якщо буде такий підхід, то Верховна Рада може працювати до 2012 року», - переконаний Володимир Литвин.
     Стосовно програми приватизації керівник парламенту сказав: «Цілком очевидно, що сьогодні, коли криза, ціна об’єктів різко впала. І я не є прихильниками того, щоб під цей момент розпродати те, що залишилося. А в Україні в державній власності залишилося менше 20% майна».
     Обговорюючи питання бюджету Володимир Литвин зазначив, що стоїть на тому, аби вносилися зміни до бюджету насамперед в частині збільшення пенсійних та інших соціальних виплат. Він вважає, для того аби збільшити соціальні виплати, необхідно прийняти рішення, які б наповнювали державну казну. «Ряд рішень, які пропонувалися урядом, не були підтримані. Одні – з політичних міркувань, а інші з тих міркувань, що ми не можемо сьогодні посилювати податковий тиск на малий і середній бізнес, і на людей, а потім ці гроші віддавати їм у вигляді соціальних виплат, бо це нічого не дасть. Оскільки це призведе до того, що у нас буде зменшуватися доходна частина бюджету». – висловив свою думку В.Литвин. Спікер висловив переконання, що необхідно проводити зважений діалог починаючи з Президента України, Кабінету міністрів України, місцевих органів влади задля того, аби знати, за рахунок чого можна поповнити доходну частину бюджету.
     Під час свого виступу у прямому ефірі 5 каналу Володимир Литвин також наголосив на проблемі недостатнього фінансування у сфери охорони здоров’я. Він вважає, що саме сфера охорони здоров’я потребує збільшення фінансування. «Нам необхідно зосередити увагу саме на цій проблемі, бо частка фінансування системи охорони здоров’я свідчить лише про одне – у нас руйнується те, що було у питаннях здоров’я людей. Я переконаний, що сьогодні повинно стати національною ідеєю питання збереження українського народу, насамперед, від фізичного вимирання. Я вже не кажу від моральної деградації, яку ми сьогодні спостерігаємо», - сказав В.Литвин.
     Спікер парламенту нагадав, що відповідно до вимог законів, в тому числі Бюджетного кодексу, до 1 червня Верховна Рада України має розглянути основні напрямки бюджетної політики на наступний рік. Володимир Литвин додав, що Верховна Рада має також розглянути і пропозиції Національного банку щодо грошово-кредитної політики. «На моє глибоке переконання, на наступний пленарний тиждень, коли ми будемо розглядати це питання, то одночасно уряд повинен прозвітувати про виконання бюджету в 2008 році, а також про стан справ з виконанням бюджету у цьому році. І тоді ми побачимо реальну картину», - зазначив В.Литвин. Він також повідомив, що зараз ведеться робота над новою редакцією Бюджетного кодексу. «Я переконаний, що наступний рік ми повинні почати формувати бюджет за новим підходом - не зверху, а знизу, щоб ми відчули і знали чітко, які є потреби територій, і який у нас має бути реальний бюджет хоча би у першому наближенні. І тоді треба шукати, що потрібно зробити, щоб цей бюджет був реальний з тим, щоб змусити жити владу на виріст. Бо ми ділимо те, що у нас є. І так можемо опуститися до найнижчої планки», – наголосив Голова Народної Партії В.Литвин.

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 558 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024