ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Середа, 01.05.2024, 23:45
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Травень » 19 » Володимир Литвин: «У нинішньому вигляді, за нинішніх підходів Верховна Ради недостойна українського народу»
Володимир Литвин: «У нинішньому вигляді, за нинішніх підходів Верховна Ради недостойна українського народу»
11:30

     Голова Верховної Ради, Голова Народної Партії Володимир Литвин вважає, що ситуація, що склалася навколо зміни керівника секретаріату Президента схожа на «політичну метушню влади», яку видають за найсокровенніше і найголовніше, що потрібно людям. Про це він сказав 19 травня у прямому ефірі 5 каналу. «Я думаю, що у нормальному, цивілізованому суспільстві люди б не помітили цієї метушні. Скажіть, якби мінявся керівник Апарату Верховної Ради або в Кабінеті Міністрів України, чи здійснялося б стільки галасу? На превеликий жаль, складається таке враження, що людям замість хліба хочуть дати видовищ», - зазначив Володимир Литвин. На його думку, все це робиться задля того, аби відвернути увагу людей від нагальних проблемних питань: про роботу, зарплати, пенсії, охорону здоров’я і змусити говорити їх про кадрові зміни в інститутах влади. 

     Голова Верховної Ради висловив сподівання, що після призначення нового керівника Секретаріату Президента «не будуть демонструватися порушення Конституції» і «Президент України не виступатиме в якості експерта, а буде виступати як глава держави і не давати оцінки відсторонено з приводу того, що відбувається в країні». «Дай боже, якщо Президент заохочуватиме консолідацію Верховної Ради України, а не закликатиме і водночас радитиме своїм прихильникам не брати участі у прийнятті тих чи інших рішень», - висловив надію В.Литвин. Він також закликав політиків схаменутися, оскільки «в державі має бути відповідальна влада».

     «Віра Іванівна – системна жінка, системний політик, і цілком очевидно, що вона зуміє розмежувати політичне і службове», - так прокоментував Володимир Литвин призначення на посаду голови секретаріату Президента Віри Ульянченко.

     Водночас Голова Народної Партії переконаний, що всі державні діячі, які працюють в уряді і парламенті, мають навчитися не плутати партійне з державним. «На превеликий жаль, у нас партійне ставиться вище загальнодержавного. Чому? Тому що українській владі сьогодні притаманні такі риси, як тимчасовість, невпевненість і невизначеність. Всі живуть невизначеністю і невпевненістю, а звідси й діють на один момент, на один крок. І тому свою невпевненість намагаються компенсувати агресивністю», - сказав В.Литвин. Він вважає, що сьогодні українська влада є агресивним середовищем та демонструє свою некомпетентність і агресію, що нічого доброго не дає країні й українському народу. «Ми сьогодні маємо з прикрістю говорити, що у нас начебто і держава, і країна тимчасова, а від цього потерпають люди», - наголосив В.Литвин.

     Згадуючи свій виступ у парламенті, під час пленарного засідання, спікер сказав: «Виступаючи сьогодні у Верховній Раді України, я сказав правду, що у нинішньому вигляді, за нинішніх підходів Верховна Ради недостойна українського народу».

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 554 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024