ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 26.04.2024, 17:26
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Травень » 18 » Відбулася прес-конференція Володимира Литвина
Відбулася прес-конференція Володимира Литвина
10:55

     Сьогодні, 18 травня, відбулася прес-конференція Голови Верховної Ради України, Голови Народної Партії Володимира Литвина.

     На запитання журналістів, про що йшлося під час його зустрічі з Президентом України, яка відбулася перед прес-конференцією, В. Литвин зазначив: «Обговорювалося питання виконання меморандуму між Україною та Міжнародним валютним фондом, оскільки в червні до України прибуде Місія МВФ, і за підсумками її роботи держава може отримати наступний транш кредиту у розмірі 3 мільярдів доларів.

     «Наступним питанням було запровадження прозорої роботи банківської системи. Також велася розмова про прийняття закону, який має чітко фіксувати, хто є насправді власником банку, оскільки, якщо проаналізувати, то складається така картина, що засновники банків і ті, хто брав кредити – це одні і ті самі особи», - сказав Голова Народної Партії. Він також додав, що під час зустрічі у Президента обговорювалося питання рефінансування банків.

     За словами Володимира Литвина, Президент України та Прем’єр-міністр України мають різні погляди на фінансовий стан НАК «Нафтогаз України». «Президент на нараді відзначив, що кредиторська заборгованість НАК «Нафтогаз України» сягає 59 млрд грн, а Прем’єр категорично заперечує цю цифру. І, звичайно, позиція Президента в тому, що газові переговори програно і ми ведемо країну до краху», - додав В. Литвин.

     Під час прес-конференції В.Литвин висловив упевненість, що на цьому пленарному тижні антикризова програма не буде прийнята. «Я переконаний, на цьому тижні антикризова програма не буде ухвалена. На сьогоднішній день я не бачу потенціалу для ухвалення цього документа. Цілком очевидно, що це буде підставою для політичних маніфестацій, політичного протистояння. Тому я вважаю, що треба приймати конкретні рішення, яких на цей тиждень багато», - сказав він.

     Окреслюючи план роботи на наступний пленарний тиждень В. Литвин зазначив: «Якби ми спромоглися наступного тижня прийняти у новій редакції бюджетний кодекс – це був би крок уперед. І на цій основі нам потрібно було б вести розмову про основні напрямки бюджетної політики на 2010 рік». Він також наголосив на тому, що необхідно заслухати інформацію про хід виконання бюджету на 2009 рік за перші три місяці. «Нам треба буде дуже добре працювати. Було б добре, якби Верховна Рада підтримала мою пропозицію і наступний тиждень ми працювали у сесійній залі», - сказав він.

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 540 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024