ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Середа, 24.04.2024, 02:51
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Травень » 8 » В.Литвин наголошує на необхідності збереження історичної правди при оцінці подій Великої Вітчизняної війни
В.Литвин наголошує на необхідності збереження історичної правди при оцінці подій Великої Вітчизняної війни
17:59

     Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин наголошує на необхідності збереження історичної правди при оцінці подій Великої Вітчизняної війни.
     «Я щасливий, що є можливість зустрітися, щасливий бачити сузір`я героїв, передовий загін, осереддя великого колективу ветеранів, які здобули Перемогу», - сказав В.Литвин під час зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни та Героями Радянського Союзу у п`ятницю у Верховній Раді України, висловивши сподівання, що сьогоднішня зустріч сприятиме підготовці заходів до 65-ї річниці Перемоги.
     На переконання Голови Верховної Ради України, ці урочистості мають «віддзеркалювати ваш подвиг у роки війни, особливо враховуючи те, що сьогодні історичне минуле намагаються змінити». Засудивши практику переписування історії на догоду політичним і особистим уподобанням, В.Литвин підкреслив: «Є спекуляції, є нестримне бажання нав`язувати свої оцінки, своїх героїв, змінити пам`ять людей, уроки війни не враховуються, у суспільстві немає єдності». «Цього допустити не можна. Поки жива історія, жива пам`ять, живий і наш народ», - наголосив він.

     Свято Перемоги і пам`ять про роки війни «повинні залишитися такими, якими ви це пережили», - сказав В.Литвин, звертаючись до ветеранів. «Зрозуміло, що з`являться нові документи, нова статистика, але нові факти не применшать подвиг радянського солдата», - зазначив він.
     На переконання Голови Народної Партії, 9 травня - це «не тільки свято зі сльозами на очах, а й можливість провести відверту, принципову розмову про оцінки минулого, сьогодення, і що нам робити завтра».
     Коментуючи журналістам підсумки зустрічі. В.Литвин зазначив, що ветерани «категорично не погоджуються з нав`язуваними ідеологемами, вимагають, щоб правда була такою, як вони захищали Вітчизну». «Я переконаний, що це їх право, цю правду життя людей, які вистояли, перемогли, треба залишити такою, якою вона сприймається ветеранами. До цього має спонукати пам`ять людей, які загинули під час війни», - сказав він.
     Під час зустрічі В.Литвин підтримав ініціативу її учасників поновити діяльність Ради з питань ветеранів при Голові Верховної Ради України. Він також вручив ветеранам відзнаки Верховної Ради України та цінні подарунки.

     У зустрічі взяли участь Герої Радянського Союзу: Максим Гриненко, Марія Доліна, Іван Івашина, Людмила Кравець, Михайло Левін, Іван Литвиненко, Володимир Полупанов, Іван Селіфонов, Іван Сомов, а також Павло Наумов, Микола Мартинов (голова ради Київської міської організації ветеранів), Василь Коньков (голова комісії у справах колишніх партизан і підпільників ВВВ 1941-1945 рр. при Верховній Раді України), Володимир Артамонов (Герой Соціалістичної Праці), Юрій Шиловцев (керівник Центру захисту правди історії ВВВ 1941-1945 рр., Ради Організації ветеранів України), Володимир Жуковський.
     Довідково: Станом на 01.01.09 р. в Україні проживають 2 млн. 551 тис. ветеранів ВВВ, вік переважної більшості з них 80-82 роки. Наразі в Україні проживають 121 Герой Радянського Союзу, у тому числі 19 у Києві.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Переглядів: 629 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024