ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 20.04.2024, 06:48
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Травень » 3 » Відозва Політвиконкому Народної Партії до Всесвітнього дня свободи преси
Відозва Політвиконкому Народної Партії до Всесвітнього дня свободи преси
12:56

     3 травня традиційно відзначається Всесвітній день свободи преси. Свобода слова, вільна преса, достовірна інформація завжди були невід’ємними атрибутами демократичного суспільства. 
     Не так давно Україну справедливо ставили на перші місця у списках держав, де преса зазнавала найбільших утисків, а професія журналіста була найбільш небезпечною. На щастя, ці часи минули, представники засобів масової інформації можуть отримувати необхідну інформацію та майже безперешкодно її оприлюднювати. Проте деякі обмеження все ж таки залишилися. Сьогодні ЗМІ стають вигідним засобом для піару різних політичних сил, які їх фінансують. Відтак, власники ЗМІ нерідко накладають політичні табу на людей, які намагаються висловити власну точку зору та погляди. Тому не завжди важлива для українського суспільства інформація доходить до аудиторії. То чому ж в Україні все ще обмежується можливість вільно висловлювати свою думку? Адже така ситуація не припустима у демократичному суспільстві!
     Деякі можновладці не забувають при нагоді згадувати про свободу преси в Україні, проте дуже часто саме за їхніми вказівками відбувається умисне замовчування суспільно важливих фактів та подій міжнародного рівня.
     Народна Партія переконана, що на шляху утвердження демократичних основ питання забезпечення свободи преси є актуальним як ніколи раніше, адже політична криза, тиск із боку певних структур створюють непрості умови для подання журналістами об’єктивної та неупередженої інформації.
     Народна Партія упевнена: у демократичному суспільстві журналістам має надаватися можливість вільно висвітлювати події, відігравати провідну роль у донесенні суспільству об’єктивної інформації.


     Політвиконком Народної Партії 


Переглядів: 503 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024