ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Вівторок, 30.04.2024, 11:03
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Квітень » 13 » Треба враховувати думку меншості
Треба враховувати думку меншості
11:44

     Якщо діяти в правовому руслі, проведення одночасних дострокових виборів Президента і народних депутатів неможливе. 

     Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на прес-конференції у Чернігові. Оскільки законних підстав не існує, пропозиції про їх проведення, на його думку, є лише політичними розмовами. Водночас глава законодавчого органу країни готовий запропонувати депутатам провести у таємному режимі голосування щодо підтримки ідеї проведення дострокових виборів до Верховної Ради, щоправда, за умови відсутності у сесійній залі «вождів політичних партій». На його переконання, прогнозований результат останніх не задовольнить.

     Володимир Литвин наголосив, що парламент працює, і закликав не заважати йому працювати. «Замість того, щоб всім разом організовувати роботу і брати на себе відповідальність, демонструють у гіршому розумінні цього слова партизанські дії. Замість того, щоб працювати, підривають і надалі інститути влади», — зазначив він.

     Глава парламенту наголосив, що парламентські вибори мають відбутися згідно з положеннями Конституції. Окрім цього, вони повинні бути вже за відкритими списками, без прохідного відсотка, щоб враховувалася думка меншості. Голова Верховної Ради розкритикував провідні політичні сили за протистояння: «Україна стоїть перед черговим іспитом, і ставки надзвичайно високі, позаяк у цій боротьбі, якщо не домінуватиме відповідальний підхід, є небезпека того, що про Україну можна буде говорити у минулому часі, — зауважив Володимир Литвин. — Сьогодні, як ніколи, потрібні політики, що зшиють, зцементують країну. Не можна її руйнувати, щоб побороти свого противника».

***

     Під час прес-конференції в Чернігові Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що перманентне протистояння в українському політикумі може призвести до руйнації владних інституцій і країни загалом.

— Сьогодні спостерігається черговий сплеск протистояння, боротьби за владу, — сказав він, — і в цьому зв’язку я не виключаю спроб силового захоплення влади через спроби підігнати під себе закони в такий спосіб, щоб вирішити проблему працевлаштування тих чи інших осіб та політиків.

     На переконання В. Литвина, «суспільство намагаються навернути на те, що називають політичною реформою, щоб переключити увагу від питань, які стосуються життєдіяльності українського суспільства». «Але політичною реформою це назвати не можна», — зауважив він.

     «Борони Боже від наростання відцентрових процесів, тоді не буде прощення тим, хто несе відповідальність за країну. Це реальність, на яку потрібно гостро реагувати», — наголосив глава парламенту.

     Газета «Голос України» 
     № 66 (4566) 11 квiтня 2009 рiк


Переглядів: 534 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024