ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Понеділок, 29.04.2024, 10:20
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Квітень » 6 » Відозва Політвиконкому Народної Партії до Всесвітнього дня здоров’я
Відозва Політвиконкому Народної Партії до Всесвітнього дня здоров’я
11:44

     7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я. У цей день варто не тільки замислитися над своїм здоров’ям, а й над майбутнім України, адже здорова нація – це запорука розвитку країни.
     Рівень фізичного стану громадян є недзвичайно важливим питанням для кожної країни. Для Украни це дуже актуальна проблема, адже щороку зростає кількість хворих на туберкульоз, серцево-судинні та онкологічні хвороби, збільшується рівень смертності не тільки працездатного населення, а й дітей та підлітків. Недостатня фізична підготовка підростаючого покоління та слабке здоров’я юних українців у майбутньому може зменшити середню тривалість життя населення на декілька років. 
     Народні депутати Блоку Литвина усвідомлюють важливість питання збереження здоров’я українських громадян і роблять усе можливе задля покращення ситуації у сфері охорони здоров’я.
     На сьогоднішній день пройшов перше читання та готується до прийняття вцілому законопроект «Про профілактику, діагностику та лікування передраку та раку молочної залози», прийняття якого дасть змогу виявляти цю хворобу на початковій стадії та зменшити смертність серед жінок. Законопроект направлений для збереження генофонду нації, адже кожні 30 хвилин в Україні діагностується новий випадок раку молочної залози, а щогодини від цієї хвороби помирає одна жінка. 
     Тим часом народники продовжують наполягати на наданні медичним працівникам статусу держслужбовців, що дало б змогу підвищити їх соціальну захищеність, вирішити проблему низької заробітної плати лікарів та кадрового забезпечення закладів охорони здоров’я, особливо в сільській місцевості. 
     Нині рівень надання медичних послуг в Україні, порівняно з європейськими країнами, досить низький, проте у сільській місцевості він незадовільний. Через брак фахівців зачиняються кабінети фельдшерсько-акушерських пунктів, не вистачає обладнання для діагностики та лікування хворих. На декілька сіл працює лише один пункт швидкої допомоги, фахівці якого через брак належного фінансування не можуть вчасно надати допомогу, залишаючи селян наодинці з хворобою, а часто – зі смертю.
     За таких умов уряд має усвідомити критичну ситуацію, яка склалася у медичній галузі, та вжити відповідних заходів для її покращення. Згідно з Конституцією України держава має гарантувати надання безкоштовного та своєчасного медичного обслуговування кожному громадянину. Тому Народна Партія наполягає необхідності вирішення високопосадовцями проблем в галузі охорони здоров’я.
     Народна Партія й надалі буде відстоювати конституційне право людей на гідне медичне обслуговування та наполягатиме на прийнятті необхідних законопроектів, направлених на вирішення проблем в галузі охорони здоров’я.

     Політвиконком Народної Партії 


Переглядів: 550 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024