ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 03.05.2024, 09:28
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 24 » Ігор Шаров вважає, що перед президентськими виборами знову розроблятимуться сценарії поділу країни на два табори-антагоністи
Ігор Шаров вважає, що перед президентськими виборами знову розроблятимуться сценарії поділу країни на два табори-антагоністи
12:08

     Голова депутатської фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України Ігор Шаров вважає, що перед президентськими виборами знову розроблятимуться сценарії поділу країни на два табори-антагоністи.

     Як повідомив сьогодні політик в інтерв’ю журналістам, для цього знову починають мусувати питання мови. «Не секрет, що в нас достатньо є радикальних сил, які навіть ціною єдності країни хочуть запровадити примусову українізацію, а з іншого боку є політики, які свідомо ігнорують чинне мовне законодавство», – заявив Ігор Шаров.

     Хоч саме життя і маргіналізує, на думку лідера парламентської фракції Блоку Литвина, ті політичні групи, які будують свою діяльність виключно на спекуляціях на соціолінгвістичних та історичних відмінностях регіонів України, але відсутність толерантності в цих питаннях серед представників вищого ешелону політикуму призводить до формування у людей стереотипу ворога.

     З цього приводу Ігор Шаров назвав контроверсійною нещодавню законодавчу ініціативу народного депутата України від БЮТ Юрія Гнаткевича.

     «Проект закону України «Про державну мову та мови національних меншин в Україні» має гарну мету, але, по суті, через низку своїх недоліків його однозначно можуть використати для приведення в дію маніпулятивної технології розколу країни за мовною ознакою», – переконаний «литвинівець».

     Насамперед Ігор Шаров відзначив недосконалість статті 3-ї законопроекту, згідно з якою в адміністративно-територіальних одиницях, де жодна національна меншина не становить більше 50% населення даної місцевості, в роботі державних, громадських органів, підприємств, установ і організацій використовується тільки українська мова.

     На думку політика, цей підхід є абсолютно механічним і не враховує специфіки регіонів, які є переважно російськомовними, хоч там, за даними офіційного перепису, і проживає понад 50 % етнічних українців.

     Також «незрозумілою» назвав Ігор Шаров норму про те, що мовою з’їздів, сесій, конференцій, пленумів, засідань, зборів, нарад, інших зібрань політичних і громадських органів, підприємств, установ і організацій в Україні має бути українська. «На моє переконання, робочою мовою зібрання громадян може бути будь-яка мова, обрана ними для спілкування, і тут держава грубо порушуватиме права людини, якщо диктуватиме, якою мовою проводити свої заходи громадським організаціям, приватним підприємствам і навіть політичним партіям», – заявив Ігор Шаров.

     Він також назвав «безглуздою» статтю 35-у, яка стосується мови засобів масової інформації. «В Україні діють умови вільного ринку, тому можна обговорювати питання про якісь тимчасові преференції для україномовної друкованої продукції, але не можна одним розчерком пера наказувати власникам популярних ЗМІ друкувати половини тиражів своїх видань українською мовою», – заявив Ігор Шаров.

     «Нашій політичній силі цілком очевидно, що не треба перед президентськими виборами давати зайві приводи політикам і політтехнологам ділити країну на два протилежні табори, а тим більше – за допомогою недосконалих законопроектів створювати загрозу ущемлення прав великої частини громадян України», – висловив переконання керівник фракції Блоку Литвина у Верховній Раді.


     Прес-служба народного депутата І.Шарова

Переглядів: 604 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024