ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Неділя, 05.05.2024, 00:38
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 11 » Володимир Литвин висловився за якнайшвидше ухвалення закону про статус міста Севастополь
Володимир Литвин висловився за якнайшвидше ухвалення закону про статус міста Севастополь
14:01

     Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин 10 березня, у вівторок під час робочої поїздки до м.Севастополь висловився за якнайшвидше ухвалення закону про статус міста Севастополь.

     Під час зустрічі у вівторок з колективом Океанологічного центру НАН України у Севастополі В.Литвин повідомив про створення у парламенті робочої групи з підготовки відповідного законопроекту, наголосивши на необхідності якнайшвидше прийняти цей закон за основу.

     Володимир Литвин також вважає, що Київ, Севастополь, Феодосія та Керч, які є містами-героями, повинні фінансуватися за окремими правилами, висловивши думку, що, «можливо, це буде враховано у новій редакції Бюджетного кодексу».

     Під час зустрічі В.Литвин охарактеризував поточну політико-економічну ситуацію в Україні, наголосивши на необхідності державницького підходу до облаштування країни та усвідомлені спільної відповідальності влади. 

     Володимир Литвин підкреслив, що наразі необхідно вирішити три основоположних питання, на чому наголошується у його Зверненні до Президента України, Прем´єр-міністра України, лідерів парламентських фракцій у Верховній Раді України та усіх політиків України: негайно змінити виборче законодавство, розв`язати проблему «двоцентровості влади» та реорганізувати систему влади на місцях. 

     За словами В.Литвина, розв`язання згаданих завдань потребує внесення відповідних змін до Конституції. «Підготовка таких змін повинна мати колосальну основу: необхідно знати історію, звичаї, вивчити світовий досвід, визначити, які завдання стоять перед суспільством і куди рухається світ, і на цій основі розробити документ, який створюватиме основу для розвитку суспільства, вестиме його за собою», - зазначив він.

     При цьому В.Литвин підкреслив, що зміни до Конституції України не повинні прийматись «під політичний момент, конкретні сценарії, конкретних політиків». 

     У контексті поточної економічної ситуації В.Литвин наголосив на важливості підвищення якості освіти та фінансування науки. На його думку, наука повинна бути затребуваною «починаючи зі створення нових правил поведінки людства і до організації всього нашого життя».

     Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Переглядів: 616 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024