ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Неділя, 05.05.2024, 06:53
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 10 » Володимир Литвин у день народження Кобзаря закликав політиків до порозуміння та спільної відповідальності за долю України
Володимир Литвин у день народження Кобзаря закликав політиків до порозуміння та спільної відповідальності за долю України
12:42

     Голова Верховної Ради України, Голова народної Партії Володимир Литвин у день народження Кобзаря закликає політиків до порозуміння та спільної відповідальності за долю України.

     Виступаючи у понеділок на урочистих зборах з нагоди 195-ї річниці від дня народження Т.Шевченка у селі Шевченковому Звенигородського району Черкаської області, В.Литвин висловив переконання, що у цей день «тут повинні були зібратися ті, від кого залежить доля України, і за круглим столом, дивлячись в очі один одному, задатися питанням: що ми ділимо, що ми робимо і що це дає людям та Україні? Бо коли ми не можемо довести до логічного завершення право облаштування Шевченківських місць, то як ми можемо брати на себе велику місію облаштовувати Україну такою, про яку мріяв Тарас Шевченко?», - сказав він.

     За словами В.Литвина, дорогами Черкащини він, «дивлячись на поля і села, занедбані оселі, покинуті домівки, весь час думав: коли ми почнемо жити, коли припинимо творити те, що творимо, вивчивши з десяток фраз Тараса Шевченка і перелицьовуючи їх на всі лади?»

     Разом із тим, за словами Голови Верховної Ради України, «добре, що це свято - 195 річниця від дня народження Кобзаря - відбувається у такому родинному колі». Він склав щиру подяку всім тим, хто живе і працює в Шевченківському краї, за те, що вони зберігають історичну пам’ять «цієї благословенної землі». Ця земля, зазначив В.Литвин, «наснажує, обдаровує». «Головне - цей дар виявити та направити на користь людині і, власне, України», - сказав він.

     В.Литвин підкреслив, що Т.Шевченко «дав кожному з нас можливість відчути себе українцем, відчути Україну». «Тепер ми маємо зробити все, щоб наші діти могли жити в своїй власній державі, а головне - щоб вони жили нормальним цивілізованим життям, а не в умовах постійного зведення рахунків між представниками влади замість конкретних дій з облаштування країни», - заявив він. При цьому В.Литвин висловив сподівання, що принаймні до 200-ї річниці з дня народження поета буде зроблено все, щоб віддати належне генію Кобзаря.

     Володимир Литвин також запевнив, що докладатиме всіх зусиль, аби повернути довіру до української влади, а також до зрозуміння нею своєї відповідальності перед Україною.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Переглядів: 621 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024