ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Понеділок, 29.04.2024, 01:48
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 25 » Володимир Литвин у середу провів зустріч з Постійним представником МВФ в Україні Максом Альєром
Володимир Литвин у середу провів зустріч з Постійним представником МВФ в Україні Максом Альєром
10:14

     Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин наголошує на необхідності внесення на розгляд парламенту узгодженого на рівні Президента України і Уряду законопроекту про внесення змін до Державного бюджету на поточний рік.

     Верховна Рада України, сказав В.Литвин під час зустрічі у середу з Постійним представником МВФ в Україні Максом Альєром, могла б опрацювати зазначений документ разом із місцевими органами влади. Таким узгодженим законопроектом, зазначив він, було б засвідчено спільну відповідальність, «продемонстрований економічний реалізм».

     При цьому В.Литвин висловив занепокоєння з приводу того, що бюджет розглядається «як інструмент зведення політичних рахунків».

     На думку Голови Верховної Ради України, послідовність дій мала б бути наступною: «внести узгоджені зміни до Бюджетного кодексу, подивитися, які закони необхідні для поповнення доходної частини бюджету і одночасно працювати над змінами до бюджету, проаналізувавши його реалістичність». «Це процес, який відкриває діалог», - переконаний В.Литвин. «Необхідно не піддаватися бажанню здійснити непродумані дії. Потрібні максимально зважені підходи і оптимально вивірені рішення, політична відповідальність», підкреслив він.

     Під час зустрічі також відбувся обмін думками щодо шляхів розв`язання проблем банківської сфери. В.Литвин висловив думку, що Національному банку України, Уряду і Верховній Раді України необхідно розробити узгоджений план дій для подолання кризи у фінансово-банківському секторі, наголосивши, що всі дії НБУ наразі мають бути «абсолютно поза політикою, транспарентні і мотивовані».

     В.Литвин також заявив, що парламент налаштований на продовження співпраці з МВФ, зокрема, на рівні профільних комітетів. «Я переконаний у необхідності продовження діалогу задля зменшення наслідків кризи, - сказав він. – Ми вкрай зацікавлені у продовженні співробітництва».

    У свою чергу, М.Альєр заявив, що «ми повністю віддані завданню допомогти Україні у ці складні часи», також наголосивши на важливості розробки спільного плану дій задля системного подолання кризи і висловивши готовність з боку МВФ сприяти «побудові діалогу» між гілками влади.

     Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Переглядів: 639 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024