ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Понеділок, 29.04.2024, 09:01
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 20 » Володимир Литвин у п`ятницю взяв участь в урочистостях з нагоди 65-річчя Корсунь-Шевченківської битви
Володимир Литвин у п`ятницю взяв участь в урочистостях з нагоди 65-річчя Корсунь-Шевченківської битви
13:28

     Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п`ятницю взяв участь в урочистостях з нагоди 65-річчя Корсунь-Шевченківської битви.

     У своєму виступі на урочистих зборах у м. Корсунь-Шевченківському В.Литвин назвав 65-річчя битви датою, «яка мала б стати подією для всього пострадянського простору, а стала лише для Черкащини».

     «Якщо ми називаємо цю подію Сталінградом на Дніпрі, давайте подивимося, як відзначають вікопомні події у Сталінграді», - зауважив В.Литвин, наголосивши на важливості «охороняти нашу пам`ять і зберігати її такою, якою вона є в учасників тих подій, бо саме вони знають, що таке подвиг, що таке смерть і що таке безсмертя».

     Голова Верховної Ради України засудив практику переписування історії на догоду політичним і особистим уподобанням. За його словами, необхідно припинити «сверблячку переписувати історію, змінювати Конституцію, підганяти закони під політичний момент».

     Пам`ять, за його словами, це «основа, яка дозволяє людини, сім`ї суспільству, державам міцно стояти і мати перспективу».В.Литвин закликав зберегти, зафіксувати документально «спомини та розповіді, пам`ять про славні події». Ця пам`ять, за його словами, буде «рушієм, який забезпечить розвиток України». 

     «Ми повинні, зобов`язані і будемо нормально розвивати країну», - заявив він. При цьому, наголосив В.Литвин, це можливо лише за умови, якщо «припиниться поділ України вздовж і впоперек, якщо не буде намагань підігнати Україну і її народ під уподобання тих чи інших політиків, якщо житимемо за правилами, які самі собі визначаємо». 

     «Нам необхідно зробити все для того, щоб нинішня Верховна Рада припинила чвари і почала працювати, аби ми могли гарантувати, що принаймні рік Україна буде розвиватися, і щоб національній безпеці не загрожувала українська влада», переконаний В.Литвин. За його словами, найкращим свідченням єднання, яке так потрібне Україні, «була б присутність у цьому місці сьогодні всіх тих, від кого залежить це єднання». «У скроні кожного з нас стукає вимога припинити політичні чвари і розбірки і зрозуміти, що Україна, як мати, у нас одна, і не тільки зрозуміти, але й почати робити все для того, щоб так і було», - сказав В.Литвин.

     Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Переглядів: 625 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024