ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Неділя, 28.04.2024, 21:17
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 18 » Верховна Рада України ухвалила законопроект щодо погодинної оплати праці
Верховна Рада України ухвалила законопроект щодо погодинної оплати праці
13:21

     18 лютого 2009 року Верховна Рада України прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (стосовно погодинної опраці плати)», поданий народними депутатами від фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України Олегом Зарубінським та Юрієм Литвином. Законопроект підтримали 303 народних депутати.

     На переконання авторів законопроекту, в чинному законодавстві недостатньо враховано негативне значення заниженого рівня оплати праці, що становить безпосередню загрозу національній безпеці держави. Чинним законодавством встановлено мінімальний рівень місячної заробітної плати, яку мають виплачувати всі роботодавці незалежно від форм власності і господарювання, що є суттєвим недоліком системи гарантування мінімальної оплати праці. Це дає можливість окремим роботодавцям безкарно порушувати законність, з різних причин не надаючи найманим працівникам можливості відпрацювати повний робочий місяць, і таким чином не виплачувати передбачений законодавством мінімум заробітної плати. У практиці зарубіжних країн аналогічні норми, як правило, регламентують не місячний, а погодинний рівень мінімальної оплати праці.

     Даним законопроектом пропонується шляхом внесення змін до Закону України «Про оплату праці», Кодексу законів про працю України та Бюджетного кодексу України створити правові передумови для запровадження погодинної заробітної плати. Зокрема, в Бюджетному кодексі України пропонується передбачити норму щодо обов’язкового визначення у законі про державний бюджет України не лише мінімальної місячної, а й погодинної заробітної плати, що особливо важливо при частковій зайнятості працівників в умовах економічної кризи і скорочення виробництва.

     Народні обранці від Блоку Литвина успішно подолали ще одну перешкоду на шляху до виконання передвиборчої програми. Нагадаємо, одним з основних пунктів передвиборчої програми Блоку Литвина у соціальній та економічній сферах було введення погодинної оплати праці.

     Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 598 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024