ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 25.04.2024, 17:57
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2008 » Грудень » 27 » Володимир Литвин дав підсумкову прес-конференцію
Володимир Литвин дав підсумкову прес-конференцію
12:29

     Сьогодні, 27 грудня 2008 року, відбулася підсумкова прес-конференція Голови Верховної України, Голови Народної Партії Володимира Литвина на тему: «Підсумки роботи за 2008 рік та завдання Верховної Ради України на 2009 рік». 
     Під час прес-конференції В. Литвин висловив переконання, що парламенту вдалося призупинити політичну кризу. „Вдалось зупинити політичну кризу й зупинили ми її в парламенті. Ми зупинили політичну кризу. Якщо більш реалістично говорити – призупинили”, - зазначив він.
     Голова Народної Партії також наголосив, що сьогодні не можна допустити розколу країни, не можна допустити ситуації 2004 року, коли частина держави говорила, що буде виконувати вказівки одного кандидата в президенти, інша – другого.
     Володимир Литвин додав, що необхідно консолідувати політикум, а також наголосив на необхідності дотримання норм українського законодавства усіма.
Підсумовуючи рік загалом, В.Литвин зауважив, що, згадуючи про позитиви поточного року не можна визначити щось яскраве. За його словами, це був рік політичного протистояння. «Але країна, прості люди жили, працювали. Люди тримають на собі країну й весь політикум”, – наголосив лідер Блоку Литвина. Він прогнозує, що така тенденція триватиме й у наступні роки.
     На запитання журналіста, чи підтримує Володимир Литвин процедуру імпічменту Президента України, він відповів, що вважає недоцільним починати цю процедуру. Він також висловив переконання, що на сьогодні неможливо з дотриманням норм законодавства усунути главу держави в порядку імпічменту. «Політично це питання, очевидно, педалюється й буде педалюватись”, - вважає В.Литвин.
     На переконання Володимира Литвина, за нинішніх умов в Україні не потрібно збурювати ситуацію.
     Під час прес-конференції Володимир Литвин сказав, що майбутня кампанія з виборів Президента України буде жорсткою, складною і з великою кількістю компроматів. «Сутичка за президентство буде настільки жорсткою, складною, з таким компроматом, що треба зробити все, щоб у цій боротьбі не поховати країну», - наголосив спікер парламенту.
     Володимир Литвин вважає, що політикам необхідно укласти свого роду «публічний пакт», що до офіційного початку президентської виборчої кампанії ніхто про вибори не говорить.
     На його думку, політикам і високопосадовцям треба зосередитись на тому, аби «відвести країну від небезпечної межі і не викликати чергових революцій».
В.Литвин також наголосив, що всі учасники президентської кампанії мають публічно висловити позицію щодо того, щоб вибори глави держави відбулися «прозоро, демократично і без тих сутичок, які були у 2004 році». Він переконаний, що важливо, щоб не «вулиці» визначали результат виборів. 
     «Я намагатимуся вести діалог з керівниками фракцій для того, щоб ми вийшли на узгоджений законопроект і проголосували за нього», - сказав Голова Народної Партії.
     На запитання журналістів, чи буде він наполягати на скасуванні депутатської недоторканності В.Литвин зазначив, що в даний час думки парламентаріїв стосовно цього розділилися. За його словами, близько 150 депутатів наполягають на скасуванні особливого статусу парламентаріїв.                Водночас близько 170 депутатів виступають за ліквідацію такого статусу не лише для парламентаріїв, а й для інших держслужбовців, зокрема, суддів.
     При цьому Володимир Литвин зазначив, що при розгляді узгодженого законопроекту необхідно знайти механізми невтручання в судову систему.«Щоб у нас судом не керували керівники інших гілок влади або інститутів влади», - сказав він.
     Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 793 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024