ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 28.03.2024, 22:58
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Січень » 16 » Володимир Литвин: Сьогодні як ніколи потрібна політика заохочення щодо України
Володимир Литвин: Сьогодні як ніколи потрібна політика заохочення щодо України
10:35

Про це пише Володимир Литвин на своїй сторінці у Фейсбук по результатам зустрічі з Послом Сполучених Штатів Америки Джеффрі Р. Пайєттом.

Сьогодні мав зустріч з Послом Сполучених Штатів Америки Джеффрі Р. Пайєттом, під час якої йшлося переважно про внутрішньополітичні процеси в Україні та позицію США щодо українського питання.
Посол розповів, що під час засідання міжнародного комітету Верхньої палати парламенту США йтиметься про підтримку європейського вибору України. В разі, якщо такий вибір буде продемонстровано Україна дістане сильну підтримку з боку США і країн Євросоюзу.
За словами Д.Пайєтта, США готові вести розмову з Росією і сказати їй, що на їх погляд, рух України у європейському напрямку не є конкуренцією і змаганням між ЄС і Росією. Успішна Україна створить нові можливості для Росії.
Посол також зазначив, що його країна сприймає Віктора Януковича демократично обраним президентом України і сподівається, що він дотримуватиметься демократичного розвитку своєї держави. В свою чергу, США чітко дотримуються позиції щодо того, що українці самі мають обирати своє майбутнє.
Охарактеризувавши своє бачення політичних процесів в Україні, я зазначив, що сьогодні як ніколи потрібна політика заохочення щодо України. І, відповідно, Україна повинна такою політикою скористатися. На мою думку, підкреслювалось мною в розмові, резолюцію сенату США з оцінкою процесів в Україні слід сприймати, як занепокоєння можливими негативними процесами та як заклик до влади і опозиції діяти адекватно.
Під час зустрічі також йшлося про можливість радикалізації політичної кризи в Україні, чого допустити не можна. Відповідальність в цьому плані мають розуміти не тільки уряд, а й опозиція.
В Україні потрібно започаткувати реальний діалог, окресливши коло питань, які потребують розгляду і узгодження позицій. Сьогодні спостерігається виключно імітація такого діалогу.
Під час обміну думками констатувалось, що, на превеликий жаль, Верховна Рада України фактично втратила шанс стати центром такого діалогу.
Під час зустрічі зазначалося, що сторонам – уряду і опозиції – потрібно зробити все, щоб попередити будь-які конфлікти, забезпечити виключно мирний розвиток подій.

 

Прес-служба Народної Партії


Переглядів: 423 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024