ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 28.03.2024, 23:32
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Травень » 12 » Щоб провести «круглий стіл» не вистачає одного – вписати прізвище людини, яка буде його організовувати і проводити – Володимир Литвин
Щоб провести «круглий стіл» не вистачає одного – вписати прізвище людини, яка буде його організовувати і проводити – Володимир Литвин
11:00

Ознайомився з інформацією про ініціативу Голови Верховної Ради України, виконуючого обов’язки Президента України Олександра Турчинова та Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо проведення загальнонаціонального «круглого столу». Знову переконався: як завжди запізнюємося і пропонуємо новації для процесу, а не для розв’язання ситуації.

Перед цим була ініціатива щодо проведення одночасно з виборами президента загальноукраїнського консультативного референдуму (опитування). Слава Богу, що Верховна Рада України не підтримала цю пропозицію. Оскільки цілком очевидно, що у разі його проведення було б легалізовано розкол України і поглиблено протистояння. Тим паче, що за таку новацію вхопилися б, зокрема на сході і на півдні України і до загальноукраїнського питання додали б свої. І таким чином, отримали б правову основу для ідеї проведення референдуму на сході України зі власними питаннями.
Сьогодні вже вичерпно зрозумілі і очевидні проблеми, які потребують негайного вирішення. І питання не в тому, щоб демонструвати політичний процес: Росія вимагає такого діалогу – нате вам такий діалог. Питання в тому, щоб приймати рішення, які конче потрібні країні, і забезпечити реалізацію таких рішень.

У тій новації, яку запропоновано, маю на увазі «круглий стіл» не вистачає одного – вписати прізвище людини, яка буде його організовувати і проводити. Україна це вже неодноразово проходила. У нас уже був «круглий стіл» у грудні 2013 – січні 2014 років.

Що з цього вийшло – відомо.

Я думаю, таким відволіканням уваги просто поглибили атмосферу протистояння і напруження в Україні.

Тому ще раз вважаю за необхідне наголосити, що сьогодні ще до президентських виборів треба прийняти закон України, яким би було чітко зафіксовано позицію держави на ті питання, які сьогодні перебувають на вістрі суспільної уваги. Продемонструвати, таким чином, політичну волю і налаштованість на заспокоєння, замирення України.
Коли, після такого рішення, будуть продовжуватись ті дії, які мають місце сьогодні насамперед на сході і загалом в Україні, то треба рішучими заходами навести конституційний порядок в Україні. Причому вимоги до такого порядку мають бути однаковими для всіх – для «своїх» і «чужих».

На моє глибоке переконання, власне такий поділ людей є однією із причин конфлікту і протистояння, яке переростає фактично у війну.

Переглядів: 417 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024