ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 27.04.2024, 08:52
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 26 » Володимир Литвин заявляє про необхідність започаткування в Україні круглого столу
Володимир Литвин заявляє про необхідність започаткування в Україні круглого столу
09:25

     В Україні має бути започатковане проведення круглого столу за участі Президента України, Прем`єр-міністра України, Голови Верховної Ради України і лідера опозиції. Про це В.Литвин заявив у четвер під час прес-конференції у Тернополі, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості проведення дочасних президентських виборів.

     На його думку, круглий стіл мав би відбуватися на нейтральній території, «скажімо, у Софії Київській». 

     Голова Верховної Ради України висловив переконання, що на першій зустрічі у такому форматі треба обговорити порядок денний і визначити, «як буде організоване державне життя далі, до президентських виборів, що у цьому плані треба зробити, аби країна могла прогнозовано розвиватися». «Важливо провести серію таких круглих столів, аби вийти на прийнятне рішення, усі розмови і заклики звести в нормальне річище цивілізованого діалогу», - зазначив В.Литвин. На його думку, «сьогодні це можна, треба і необхідно зробити, бо за такого розвитку подій ми будемо приречені на згаданий круглий стіл за участі міжнародних посередників».

     В.Литвин підкреслив, що вітатиме «будь-які кроки в напрямку діалогу і вироблення необхідних рішень, а не в плані зведення політичних рахунків». Разом з тим, зазначив він, такий діалог має відбуватися «максимально деполітизовано, враховуючи глибину конфлікту, яка існує сьогодні». Голова Верховної Ради України також вважає за доцільне за результатами зустрічей робити спільні заяви щодо знаходження компромісу.

     Голова Народної Партії В.Литвин висловив думку, що дочасні вибори були б можливі «лише у разі переходу політичних та інших процесів у стадію абсолютної некерованості». Тоді «постане питання про дочасні вибори і Президента, і парламенту, буде повністю паралізована і без того недієздатна влада, і не буде жодних гарантій, що такі вибори зможуть відбутися», - вважає він. На переконання В. Литвина такий круглий стіл має бути започаткований саме для того, щоб не допустити остаточного краху в Україні.


Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Переглядів: 907 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024