ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 27.04.2024, 13:58
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 26 » Володимир Литвин наголошує на необхідності підтримати людей, які працюють і живуть на селі
Володимир Литвин наголошує на необхідності підтримати людей, які працюють і живуть на селі
14:27

     Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин наголошує, що «сьогодні треба зробити все, аби підтримати людей, які живуть і працюють на селі».Про це керівник парламенту заявив під час спілкування з жителями села Стриївка Тернопільської області, де він у четвер перебуває з робочою поїздкою.
     Визнаючи складність нинішньої економічної ситуації, В.Литвин вважає, що після світової фінансово-економічної кризи «світ буде ще жорстокішим, але проблема забезпечення продовольчими товарами лишатиметься актуальною». У цьому контексті він висловився за те, аби в Україні було докладено зусиль до застосування новітніх технологій в агропромисловому комплексі. 
     «Україна могла б прогодувати майже 1 мільярд чоловік», - підкреслив Голова Народної Партії. Він також нагадав, що «в недалекому часі Україна годувала більш ніж 250 мільйонів людей, і не лише у Радянському Союзі». В.Литвин висловив сподівання, що найближчим часом закон про підтримку агропромислового виробництва, заветований Президентом України, вступить в дію. 
     У той же час, торкаючись питання необхідності захистити та підтримати людей, Голова Верховної Ради України наголосив, що «сьогодні держава має зробити все для розвитку внутрішнього ринку та банківської сфери». Він також висловився за скасування рішення про неможливість отримати статус безробітного та отримати соціальну допомогу сільським мешканцям у разі, якщо вони є власниками більш ніж 0,25 га землі. «Я наполягатиму на ухваленні відповідного закону на наступному тижні», - заявив під час зустрічі В.Литвин. У першу чергу, за його словами, прийняття цього закону стосується саме Тернопільської області, де згідно зі статистичними даними безробітних більш ніж 30 тисяч чоловік, що складає цілий район. «Я стоятиму на тому, щоб люди були забезпечені пенсіями, роботою, медичним обслуговуванням, теплом в домівках», - сказав він.
     Володимир Литвин також висловився за введення єдиних тарифів на комунальні послуги на території усієї країни.
     «Ситуація в країні катастрофічно погіршується, - констатував під час зустрічі із селянами Голова Верховної Ради України. - Вона є складною у всьому світі, бо виявляється, що друкувати гроші - ще не означає мати економіку». «Віртуальна економіка у всьому світі падає, а наскільки глибоко падає Україна - визначає те, наскільки у нас не бажають домовитися», - підкреслив В.Литвин. Усі негаразди України, на його думку, - «через небажання домовитися». «Невирішення соціальних питань і продовження «розбірок» може призвести до виходу людей на вулиці», - сказав він.
     Оцінюючи виступ екс-Президента України Л.Кравчука, у якому колишній президент закликав В.Ющенка достроково піти у відставку, В.Литвин зазначив, що ці заклики не матимуть наслідків. На його переконання, лише доведені до відчаю люди зможуть призвести до зміни влади. Але, з іншого боку, виступ Л.Кравчука Голова Верховної Ради України вважає не лише оцінкою дій Глави Держави; екс-Президент, на його думку, «відчуває настрої людей, знає про загальні тенденції щодо оцінки влади знизу до центру». 
     За нинішньої ситуації в Україні Володимир Литвин вважає вкрай необхідним дотримуватись Конституції, виконувати закони України. «Конституція недосконала, але не можна маніпулювати нею, як циган сонцем, - підкреслив він. - Бо коли країна розвивається спокійно, можна від чогось відступити, а потім виправити, а за нинішніх обставин такої можливості немає».
     Торкаючись фінансово-економічних аспектів нинішньої ситуації, Голова Верховної Ради України наголосив на необхідності зробити все для оздоровлення банківської системи держави та забезпечити повернення усіх великих кредитів, взятих у банках, зокрема, в банку «Україна». Саме тому, зазначив В.Литвин, потрібно внести зміни до закону про банки і банківську діяльність, в тому числі і щодо кримінальної відповідальності за неповернення депозитів.

     Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Переглядів: 537 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024