ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 20.04.2024, 11:24
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 18 » Володимир Литвин заявляє, що Україна має якнайшвидше повною мірою інтегруватися до Європи
Володимир Литвин заявляє, що Україна має якнайшвидше повною мірою інтегруватися до Європи
12:24

     Україна має якнайшвидше повною мірою інтегруватися до Європи, заявляє Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин.


     «Для України це питання бути чи не бути. Для Європи відповідь на ті виклики, які стоять перед нею зараз з огляду на світову кризу», - сказав В.Литвин, виступаючи у вівторок у Національному музеї Данії перед членами впливового Датського товариства зовнішньої політики, Датсько-українського товариства, представниками наукових та урядових кіл на тему: «Сучасні світові виклики - відповідь України».

     «До цього ж, це відповідь на питання, наскільки Європа буде європейською», - додав Голова Верховної Ради України.

     У своєму виступі В.Литвин окреслив два підходи, які існують в Україні щодо визначення зовнішньополітичного вектору виходячи з двох моделей внутрішнього розвитку країни. Перша модель, за його словами, передбачає повернення до індустріальної моделі розвитку, за якою ставка робиться на енерговитратну економіку. «Це означає євразійський шлях, і поки такий підхід домінує на фоні європейської риторики», - зауважив В.Литвин. 

     Другий підхід, за словами Володимира Литвина, це побудова інформаційного і постінформаційного суспільства зі ставкою на науку, освіту і технології. «Це європейський вибір. Криза великий шанс для України наблизитися саме до такої моделі, - зазначив В.Литвин. - Саме такий підхід диктує нам проблема забезпечення України, як і усієї Європи, енергоносіями». 

     В.Литвин у своєму виступі наголосив, що Україна з огляду на її геополітичний потенціал є важливим партнером для Європи. «Україна перебуває в епіцентрі політичної уваги і має важливе геополітичне і геостратегічне розташування», - сказав він. Окрім цього, В.Литвин зазначив, що Україна може внести вагомий внесок у розв`язання продовольчої кризи, нагадавши, що за радянських часів Україна виробляла об`єм продовольства, здатний прогодувати 250 млн. осіб. «Якщо повною мірою застосувати сучасні технології, то сьогодні така кількість людей могла б скласти 1 мільярд», - зауважив він, додавши, що це лише один приклад, який свідчить не тільки про можливості України, а й про перспективи Європи у випадку залучення до неї України зберегтися у якості одного зі світових центрів впливу.

     В.Литвин вкотре наголосив на важливості підписання Угоди про асоціацію, яка, за його словами, надасть нашій країні додаткового стимулу. 

     Повертаючись до внутрішньополітичної ситуації, В.Литвин акцентував, що парламент за останній час доклав максимум зусиль, аби зупинити політичну кризу, «а це вносить передбачуваність у нашу зовнішню політику». «Нам сьогодні як ніколи потрібні компроміс і діалог, компроміс на основі діалогу. Це дасть нам можливість мати стабільність у розвитку», - заявив В. Литвин.

    Після виступу Голова Верховної Ради України поспілкувався з колишнім доповідачем Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Ханне Северинсен.


     Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Переглядів: 624 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024