ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 26.04.2024, 09:42
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 17 » Володимир Литвин зустрівся з Президентом Фолькетінгу (Парламент Данії) Тором Педерсеном та членами Президії Фолькетінгу
Володимир Литвин зустрівся з Президентом Фолькетінгу (Парламент Данії) Тором Педерсеном та членами Президії Фолькетінгу
14:08

     Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у вівторок у рамках офіційного візиту до Королівства Данія зустрівся з Президентом Фолькетінгу (Парламент Данії) Тором Педерсеном та членами Президії Фолькетінгу.

     Під час зустрічі було обговорено широке коло питань двосторонньої співпраці та її міжпарламентська складова.

     «Мабуть, символічно те, що парламентська делегація Верховної Ради перебуває у Данії у день 17-річчя встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами», - зазначив В.Литвин, подякувавши Т.Педерсену за високу оцінку внеску українського парламенту у їх розвиток.

     «Ми розраховуємо, що співпраця між нашими парламентами, а отже між нашими країнами, буде ще тіснішою», - сказав В.Литвин, запросивши парламентську делегацію Фолькетінгу відвідати Україну.

     Голова Народної Партії В.Литвин заявив, що всі політичні сили, представлені у парламенті, «не мають розбіжностей щодо європейського вибору України». 

     У свою чергу, Президент Фолькетінгу наголосив, що одним з головних напрямків діяльності парламенту Данії є розвиток європейського міжпарламентського співробітництва. Він високо оцінив розвиток міжпарламентських двосторонніх відносин, зазначивши, що з моменту встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами відбувається інтенсивний обмін візитами національних парламентських делегацій.

     Т.Педерсен заявив, що датські парламентарії підтримують європейські прагнення нашої держави, і запевнив, що представники Фолькетінгу докладатимуть зусиль до забезпечення якомога тіснішого співробітництва України з європейським співтовариством.

     Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо євроатлантичних перспектив України. Зокрема, відповідаючи на запитання Т.Педерсена щодо перспектив вступу України до НАТО, В.Литвин зазначив: «Ця тема розколює Україну». При цьому він підкреслив, що Україна і надалі співпрацюватиме з Альянсом згідно з програмами партнерства. «За нинішніх умов мова має йти про процес, а не про пункт призначення. Співпрацювати потрібно, але водночас не треба поспішати з формалізацією стосунків», - наголосив Голова Народної Партії В.Литвин.

     За словами В.Литвина, головним показником безпеки країни є «консолідація і стабільність усередині держави».

     На прохання Т.Педерсена В.Литвин охарактеризував поточну політичну ситуацію в Україні. «Україна у розвитку державності підійшла до певної межі, яку потрібно переступити, щоб перейти у нову якість, - сказав він. - На це накладається жорстке політичне суперництво, яке має під собою не ідеологічні розбіжності, а точиться у площині особистих стосунків». «А це свідчить про те, що парламент має багато працювати, щоб відігравати роль стабілізуючого фактору для всіх гілок влади», - підкреслив Голова Верховної Ради України. 

     В.Литвин спрогнозував, що політична нестабільність в Україні збережеться до президентських виборів. Разом з тим, він вважає, що «політичне змагання потрібно перетворити в енергію для вироблення оптимальних шляхів розвитку країни». «Змагання особистостей необхідно перевести у площину змагання ідей», переконаний В.Литвин.

     При цьому він зазначив, що «від парламенту в таких умовах вимагається чітке проведення лінії, яка могла б дисциплінувати як Президента, так і Прем`єр-міністра».

     Загалом, вважає Голова Верховної Ради України, вибори Президента «мають дати відповідь не стільки на питання, хто займе головну посаду в країні, скільки на те, на яких засадах буде розвиватися країна як у внутрішньому, так і у зовнішньому вимірі».

     Відповідаючи на запитання В.Педерсена щодо українсько-російських стосунків у газовій сфері, В.Литвин зазначив, що у кінцевому підсумку так званий газовий конфлікт продемонстрував, «по-перше, що у нас немає адекватних взаємин з Росією, а по-друге, те, що українські політики не говорять однією мовою».

     У цьому контексті В.Литвин наголосив, що проблема енергозабезпечення та переходу на енергозберігаючі технології й альтернативні джерела енергії є надзвичайно актуальною для України. Досвід Данії у цій сфері, вважає він, важливо «поєднати з нашими потенційними можливостями». «Поширення застосування відновлювальних джерел енергії надзвичайно важливе для України як з огляду на екологічну безпеку, так і з огляду на необхідність забезпечення енергетичної незалежності країни», - сказав Голова Верховної Ради України.

     Президент Фолькетінгу поінформував, що цього року в Данії планується провести конференцію ООН з питань збереження клімату («Кіото-2»). За словами В.Литвина, Україна зацікавлена взяти участь у конференції і вважає дуже важливим цей напрямок співпраці на міжнародному рівні.

     Торкаючись питань економічної співпраці, Т.Педерсен зазначив, що останнім часом датські підприємства значно збільшили свою інвестиційну присутність в Україні, зокрема, в АПК. «Тісний контакт між нашими депутатами і загалом між парламентами сприятиме економічному зростанню наших країн», - сказав він.

     Сторони також обмінялися думками щодо шляхів протидії наслідкам фінансово-економічної кризи.

     Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Переглядів: 652 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024