ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 19.04.2024, 09:33
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 17 » Володимир Литвин вважає, що парламент має призначити президентські вибори на 17 січня 2010 року
Володимир Литвин вважає, що парламент має призначити президентські вибори на 17 січня 2010 року
14:04

     Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин вважає, що парламент має призначити президентські вибори на 17 січня 2010 року і до цього часу жодні дочасні вибори не відбудуться. Про це він заявив вчора, 16 лютого, у прямому ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

     "Верховна Рада має визначитися і прийняти як даність, що 17 січня 2010 року мають відбутися президентські вибори і цей період до президентських виборів має бути періодом роботи. Щоб кожен бачив, планував, що належить зробити", - сказав В. Литвин. 

     "Коли говорять про дострокові вибори...то, на моє переконання, це може відбутися за однієї умови, що люди остаточно стомляться терпіти те, що відбувається в Україні і вони примусять всіх піти геть", - зазначив Голова Народної Партії. 

     "У правовому вимірі зробити реальним процес дочасних виборів абсолютно неможливо, бо я не бачу доброї волі, щоб погодилися на такий крок", - підкреслив В. Литвин.

     Крім того, коментуючи ситуацію, яка склалася між президентом Віктором Ющенком та урядом, лідер Блоку Литвина сказав: "Президент у гострому двобої не на життя а на смерть з урядом". 

     "Але цей уряд сформований президентом. І я говорив і президенту і депутатам – якщо половина уряду туди увійшли за квотою президента, і якщо вони кажуть, що уряд поганий, не працює, то давайте приймемо рішення про те, що ці люди вийдуть зі складу уряду", - сказав В. Литвин. 

     Також під час свого виступу у прямому ефірі Володимир Литвин наголосив, що він проти призначення технічного уряду. "Я не є прихильником того, щоб сьогодні всі один одного лаяли. Є прем’єр. Якщо інші можуть запропонувати (іншого прем'єра), нехай прийдуть і зроблять краще. Я є прихильником того, щоб жорстко питати з уряду", - заявив Голова Верховної Ради В. Литвин.

     "Давайте з офіційного уряду питати, що він напрацював. Бо технічний уряд взагалі буде жити за принципом: "Давайте почекаємо, хто стане президентом, а там розберемося, як бути і кому присягнути", - попередив голова парламенту.

     Литвин також закликав присутніх експертів не критикувати, а вносити свої пропозиції до законопроектів. 

     "А моралізаторством я ситий по горло. Я прихожу о восьмій годині на роботу і до двадцать четвертої тільки й слухаю ці нотації. Всі розумні – станьте і зробіть", - обурився В. Литвин.

     "Я маю один важіль – умовляти. І ви знаєте, що Голова Верховної Ради – це староста в класі або комсорг. Тут не можна скомандувати – всі вишикувалися і йдіть в одну сторону! – треба переконати людей", - зазначив спікер.

     За словами Володимира Литвина, якщо немає парламенту, немає країни і демократії. 

     "В умовах, коли стискується економіка – стискується демократія і з'являються авторитарні тенденції. І сьогодні суспільство вже готове до диктатора з умовою, що він дасть певну визначеність", - зазначив він.

     На пропозицію експерта, щоб нинішній глава парламенту, президент, прем’єр і лідер опозиції не балотувалися в президенти, Литвин сказав, що "обома руками за".

     "Особисто в мене робота є, я обома руками за. Але постановка цього питання призведе до того, що скажуть, що я грубо порушую права, демократію, і це нічого не дасть", - зазначив В. Литвин.

     Він також висловив думку, що якби в Україні не було б президентської кампанії, то не було б і цього "параду тщеславія". 

     Голова Народної Партії Володимир Литвин також висловився проти скасування постанови про дострокові вибори до Тернопільської облради. "Я особисто цього не підтримую", - сказав В. Литвин.

     "Я виходжу з того, що, приймаючи будь-яке рішення, ти повинен думати на кілька кроків вперед. А такі імпульсивні дії абсолютно непотрібні. І звісно небезпечною є практика – ухвалювати рішення про втрату чинності тих чи інших рішень", - зазначив В. Литвин. 

     "На превеликий жаль, маю констатувати, що коли приймали регламент Верховної Ради там було записано, що "приймає постанови про втрату чинності цих актів, крім кадрових питань". Ці останні слова (після коми) вилучили, поставили крапку. І сьогодні колотить країну і багатьох людей через сверблячку ухвалювати такі рішення", - додав В. Литвин.


     Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 608 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024