ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 25.04.2024, 11:04
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 16 » Голова Народної Партії Володимир Литвин привітав воїнів-афганців
Голова Народної Партії Володимир Литвин привітав воїнів-афганців
14:01

     20 річницю виведення радянських військ з Афганістану відзначили воїни-інтернаціоналісти. На урочистостях з цієї нагоди, що відбувалися у Фастівському міському будинку культури, був присутній спікер Верховної Ради України Володимир Литвин. Звертаючись до всіх присутніх у залі, Володимир Литвин зазначив: «Так склалося історично, що саме люди, які проходять крізь горнила випробувань, стають стрижнем держави, моральним авторитетом, сподвижниками. Ветерани Великої Вітчизняної війни відстояли свою рідну землю, дали нам життя, відновили країну. Вони і стали основою, що сьогодні тримає Україну. Так трапилося, що їхню естафету підхопили воїни-афганці. Саме вони разом із ветеранами Великої Вітчизняної війни є еталоном моралі, порядності, людяності і терпіння». Зауваживши, що день відзначення виводу військ збігся із православним святом Стрітення, про яке в народі ще кажуть, що це зима з весною зустрічається, Володимир Литвин побажав усім присутнім ніколи не розлучаться із близькими і рідними людьми, а від нових зустрічей отримувати лише радість.

     Чимало ветеранів-афганців за заслуги перед українським народом у сприянні встановлення незалежної держави, вагомий особистий внесок у справу захисту державних інтересів, розвиток ветеранського руху були відзначені цінними подарунками – годинниками від Голови Верховної Ради України Володимира Литвина. Приймаючи подарунки, ветерани фастівщини і самі не лишилися у боргу. Від імені усіх членів міського клубу «Надвечір’я», до речі найпершого, створеного в Україні, президент цієї громадської організації Ткаченко Марія Михайлівна оголосила рішення клубу, удостоїти Володимира Литвина званням першого почесного члена клубу.

     На цьому подарунки не закінчилися. Іншому присутньому на святі народнику, голові Київської регіональної парторганізації Григорію Івановичу Бондаренку, враховуючи його значний внесок у громадсько-політичну та культурну діяльність міста, патріотичне виховання молоді, було присвоєне звання Почесного громадянина міста Фастів. 

     Щоправда, навіть попри всі приємні святкові заходи, без болючих, але життєвих проблем і запитань до Голови Народної Партії не обійшлося. Як вирішити кричущі проблеми поліпшення житлових умов, як забезпечити ветеранів-інвалідів транспортом та коли, нарешті, вирішиться питання прирівняння афганців за своїм статусом до воїнів Великої Вітчизняної війни із отриманням відповідних пільг і підтримки? Відповідаючи на ці запитання ветеранам і присутнім журналістам, Володимир Литвин із жалем констатував: «Дотримання державою своїх зобов’язань перед воїнами, які виконували свій громадянський обов’язок, їхнє матеріальне забезпечення наразі на надзвичайно низькому рівні. Вже дано доручення відповідним комітетам, а також направлено низку пропозицій до Кабінету Міністрів України. Це питання можна вирішити лише спільно і ми будемо докладати максимум зусиль для цього».


     Ганна Цуканова,

     прес-секретар Київської обласної організації 

     Народної Партії

Переглядів: 841 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024