ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 25.04.2024, 22:07
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 13 » Володимир Литвин провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні
Володимир Литвин провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні
13:53

     Сьогодні є усі підстави високо оцінити міжпарламентські відносини України і Німеччини та говорити про можливість підняття їх на новий, якісний рівень. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п´ятницю під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом. «Сьогодні більше мають говорити парламенти, а відтак це означатиме, що говорять народи», - сказав В.Литвин.

     Посол подякував за прийом і погодився з думкою, що у «нинішній ситуації, коли криза зачепила усі країни світу, особлива роль належить головам парламентів». Він підкреслив, що в його країні парламент має непересічну роль. 

     Г.-Ю.Гаймзьот нагадав, що минулого року в Бундестазі Німеччини було проведено День України. Він запропонував продовжити існуючу практику стажування та обміну досвідом між представниками груп дружби.

     Під час зустрічі Сторони обговорили політико-економічну ситуацію в Україні. Посол зазначив, що вбачає виключну роль українського парламенту у процесі внесення змін до Держбюджету. При цьому Голова Верховної Ради України заявив, що зміни до бюджету «треба буде приймати», але цей документ «не повинен бути інструментом у політичному суперництві». На думку В.Литвина, «заклики негайно внести зміни до бюджету переслідують лише одну мету зменшити шанси конкурента», бо цілком очевидно, що «ці зміни матимуть непопулярний характер і той, хто їх ініціюватиме буде програвати». Голова українського парламенту вважає, що у максимально стислі терміни необхідно визначити додаткові позиції, які поповнюють доходну частину бюджету, і на цій основі прийняти максимально чесний бюджет. «Але для цього має бути консолідована позиція перед лицем загроз», - наголосив В.Литвин і нагадав про свою пропозицію Президентові України і Прем´єр-міністру України внести свої пропозиції до бюджету. «У цьому питанні треба продемонструвати єдність, а вона може бути лише на основі усвідомленої відповідальності. Інакше розмови будуть, а країна падатиме», - сказав В.Литвин. 

     У свою чергу Посол висловив думку, що «спільна відповідальність за нинішніх умов в Україні повинна мати найвищий пріоритет», а сили «треба об´єднувати і спрямовувати їх в одному напрямку». «Якщо в Україні буде усвідомлено необхідність спільної відповідальності, то й буде знайдено шляхи подолання кризи», - сказав він.

     Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні запропонував допомогу і підтримку своєї країни «там, де українська Сторона вважатиме її доцільною». Зокрема, йшлося про надання консультаційної допомоги щодо внесення змін до Конституції України.

     Голова Верховної Ради України запросив керівництво Бундестагу відвідати Україну і зазначив, що «радий буде вітати керівництво парламенту ФРН».

     Прес-служба Верховної Ради України

Переглядів: 712 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024