ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 18.04.2024, 06:33
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 12 » Володимир Литвин зустрівся з Президентом Європейського парламенту Хансом-Гертом Пьоттерінгом
Володимир Литвин зустрівся з Президентом Європейського парламенту Хансом-Гертом Пьоттерінгом
13:15

     Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин у середу у рамках робочого візиту до міста Брюссель зустрівся з Президентом Європейського парламенту Хансом-Гертом Пьоттерінгом.

     Головну думку, яку українська парламентська делегація на чолі з В.Литвином намагалася донести у ході дводенного візиту до Брюсселю, полягає у тому, що Україна буде розвиватися демократично, заявив В.Литвин під час зустрічі.

     В.Литвин зазначив, що має намір докласти всіх зусиль, аби український парламент став центром політичного життя України. За його словами, свої найкращі якості єдиний законодавчий орган України продемонстрував під час кризи, яку весь світ спостерігав восени 2004 року. «Візьму на себе сміливість стверджувати, що тоді Верховна Рада України продемонструвала еталон відповідальності», - сказав він. Сьогодні, за словами В.Литвина, виникла не менш складна ситуація, на яку накладається світова фінансова криза. «За таких умов для нас, крім всього іншого, є важливим зберегти довіру між владою і суспільством. Це дуже непросто», - зазначив він.

     «Не менш важливе і те, щоб термін, який залишився до президентських виборів, пройшов стабільно, з дотриманням Конституції і законів», - заявив Голова Народної Партії. За його словами, у зв`язку з цим, українське суспільство розглядатиме як підтримку демократії в Україні візит Президента Європейського парламенту. В.Литвин офіційно запросив Х.-Г.Пьоттерінга відвідати Україну та виступити у парламенті.

     У свою чергу, Х.-Г.Пьоттерінг зазначив, що планує «відвідати Москву, а перед тим обов`язково Київ».

     Сторони приділили значну увагу українсько-російським відносинам, а також відносинам між Росією та ЄС. У цьому контексті Президент Європарламенту зауважив, що такі відносини повинні будуватися на принципах поваги і взаємодії, аби уникнути домінування однієї із сторін. «Поки рано говорити про членство України у ЄС, але я запевняю, що ми будемо надавати вам підтримку на цьому шляху», - наголосив він.

     Цього ж дня Володимир Литвин також зустрівся з Віце-президентом Європарламенту Мареком Сівцем та Головою Комітету Європарламенту у закордонних справах Яцеком Саріушем-Вольським.

     Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Переглядів: 652 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024