ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 19.04.2024, 08:17
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 11 » В.Литвин: «Україна - велика країна, і процеси в ній відбиваються на всій Європі»
В.Литвин: «Україна - велика країна, і процеси в ній відбиваються на всій Європі»
12:58

     Про це Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин заявив під час зустрічі з керівниками фракцій Європейського парламенту у вівторок у рамках робочого візиту до міста Брюссель.


     В.Литвин зустрівся з керівником фракції «Європейської народної партії -Європейські демократи» Європарламенту Жозефом Долем, керівником фракції «Альянс лібералів та демократів Європи» Європейського парламенту Грехемом Вотсоном, заступниками керівника фракції Соціалістів в Європейському парламенті Ханесом Свободою та Яном Вірсмою.

    Головним питанням, яке цікавило європарламентаріїв, була ситуація в Україні. Керівники фракцій Європарламенту висловили сподівання, що незважаючи на доволі складну внутрішньополітичну ситуацію, Україна стане членом ЄС. При цьому підкреслювалось, що шлях до цієї мети є дуже складним і довгим. Зокрема, як сказав Ж.Доля: «Європа вам обов`язково допоможе, але ми не можемо розв`язати ваші внутрішні проблеми за вас». 

    За словами В.Литвина, «український народ, українська держава мають у своїй повсякденній діяльності демонструвати європейську ідентичність, крок за кроком просуваючись до європейської спільноти». «Від успіхів на цьому шляху залежить, чи буде Україна використовуватися як додатковий аргумент у суперечці між Сходом та Заходом, чи вона буде заохочуватися до інтеграції у європейські структури», – зазначив він.

    На переконання Голови Народної Партії «європейцям треба заохочувати і підтримувати українське суспільство, яке буде «підтягувати» за собою українських політиків». «Україна - велика країна, і процеси в ній відбиваються на всій Європі», - сказав В.Литвин.

    Говорячи про мету візиту до Брюсселю, В.Литвин зазначив, що українська парламентська делегація виходила з необхідності активізації міжпарламентських зв’язків, зокрема з Європарламентом. Особливе значення, за його словами, має надаватися співпраці на рівні парламентських фракцій і груп. 

    Під час зустрічей Володимир Литвин наголошував, що сьогодні в Україні парламент має бути центром стабільності і прогнозованості. Він запевнив європарламентаріїв, що буде зроблено все, аби парламент забезпечив передбачуваний розвиток країни. «Верховна Рада України має стати центром, де б вироблялися рішення, які сприятимуть консолідації політичних еліт, - зазначив він. - Є періоди, коли має демонструватися персональне лідерство, а є час колективного лідерства. Саме тому сьогодні час українського парламенту, на який покладена складна і відповідальна місія».

    Відповідаючи на питання європейських колег щодо українсько-російських газових угод, В.Литвин зазначив, що «результат складний для України». «Треба займатися не оцінками і самопоїданням, а рахуватися із реальністю і думати, як з нею жити», - підкреслив він.

    В.Литвин наголосив на необхідності активізації співпраці між Європою та Україною в енергетичній сфері. «Будування газопроводів - це далека перспектива. Треба зрозуміти: у Росії є газ, в України - газотранспортна система та газосховища, а Європа потребує енергоносіїв, - зазначив він. - Цілком очевидно, що потрібно вийти на прозору систему співпраці, в ній не має бути політики, а лише жорсткий прагматизм, за яким буде стояти відстоювання кожною країною своїх національних інтересів».

    Говорячи про перспективи співпраці з європейськими інституціями. В.Литвин заявив, що «ми будемо приставати на всі ініціативи, які будуть направлені на поглиблення співробітництва». Голова Народної Партії також заявив, що Україна готова підтримати ініціативу створення Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (EURO-NEST), зазначивши, що «ми готові до роботи на практичний результат».
    Прес-служба Народної Парті

Переглядів: 692 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024