ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 19.04.2024, 11:07
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Січень » 19 » Відбулася прес-конференція Володимира Литвина
Відбулася прес-конференція Володимира Литвина
16:15

     Сьогодні, 19 січня 2009 року, відбулася прес-конференція Голови Верховної Ради України, Голови Народної Партії Володимира Литвина. 

     Коментуючи домовленості з газових питань між прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко та прем’єр-міністром Російської Федерації Володимиром Путіним, В.Литвин висловив припущення, що ціна на газ для України становитиме близько 240-250 дол. за тисячу кубометрів. За його словами, ціна формуватиметься з урахуванням подальшого зниження ціни на газ в зв’язку з подешевшанням нафти у світі. «Цілком очевидно, якщо буде остаточно з’ясоване питання, кому ж належить газ у сховищах, оскільки у нас йде з цього приводу за цивілізованими мірками діалог, а за українськими – сварка, то це, можливо, десь може здешевити газ. У межах 10-15 доларів», – повідомив В.Литвин. При цьому він відзначив, що українську економіку необхідно буде пристосувати до такої ціни на газ.

     У той же час В.Литвин позитивно оцінив результати переговорів між урядами України і Росії з газових питань. На його думку, останні переговори дадуть змогу обом сторонам «вийти з безвиході» в цьому питанні. «Що стосується принципових домовленостей, то треба тільки чітко отримати всім відповідь на таке запитання, чи не буде ця проблема, що Україна одразу переходить на європейську формулу ціни на газ, заміщатися поглибленням політичного діалогу, цивілізовано кажучи, а реально, поглибленням політичного протистояння», - зазначив Голова Народної Партії.

     Також В.Литвин висловив думку, що Україна, Росія і Європа повинні повернутися до ідеї створення газового консорціуму. «Я впевнений, ми повернемося до ідеї створення газового консорціуму - між Україною, Росією та Євросоюзом. Я дивлюся на це в комплексі, тому що у нас є труба, транзитні можливості, а у Росії газ. Тому бачу газовий консорціум, який би давав можливість Україні доступу до газових родовищ Росії. Тобто щоб Україна мала можливість їх освоювати. Не потрібно говорити, що у нас хтось хоче забрати трубу. Потрібно, щоб ця труба працювала», – сказав В.Литвин.

     Під час прес-конференції Володимир Литвин зазначив, що Президент мав провести консультації із фракціями перед тим, як вносити кандидатуру Валентина Наливайченка на посаду голови СБУ. «Це право Президента України, але я дотримуюсь того погляду, що попередньо варто було провести консультації із фракціями, щоб була відома їхня позиція, щоб не було додаткових ліній напруження», - сказав В.Литвин. «Я вважаю, що сьогодні не час для напруження. Я переконаний, що потрібно налагодити публічний діалог і виходити на узгоджені рішення з усіх питань – починаючи з кадрових і завершуючи тими принциповими рішеннями, які ми маємо прийняти в економічній, судовій сфері й питаннях зовнішньої політики», - заявив Голова Народної Партії. Він також повідомив, що вважає необхідним напрацювати законопроект про засади внутрішньої й зовнішньої політики України. «Головне політичне завдання – повернути довіру людей до інститутів та гілок влади», – сказав В.Литвин.

     Відповідаючи на запитання журналістів стосовно вирішення кадрових питань, Володимир Литвин наголосив, що Блок Литвина «не претендував і не претендує на кадрові посади». 

    Голова Народної Партії наголосив, що пропозиції, які вноситимуться щодо змін у складі уряду, необхідно узгодити з тим, щоб вони знайшли підтримку в парламенті. В.Литвин зазначив, що необхідно відійти «від залізобетонного квотного принципу». За його словами, обирати людей на міністерські посади потрібно не за принципом «тому, що випало щастя отримати відповідну квоту, а тому, що людина має відповідну професійну підготовку». «Розкоші – вдовольняти політичні пропорції – Україна і уряд не мають», - додав В.Литвин. Він також зазначив, що парламент має розглянути програму діяльності уряду, повинна стати «результатом колективних напрацювань». Він зауважив, що відстоюватиме позицію, щоб парламент виконував і контролюючі функції, а також наполягатиме на тому, щоб рішення Верховної Ради були «безумовно виконані» і ніхто не мав права їх ігнорувати. Керівництву держави треба відійти від практики сприйняття парламенту «як профспілки».

     Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 867 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024